Even geduld...

Uitgetest: B&B Le Nord

Een topper!
Foto geschreven door <br><a href=Joke Groffils" nopin="nopin">
geschreven door
Joke Groffils

Een nieuwe plek uittesten vind ik altijd spannend. Ik hou van verrassingen en ontdek graag nieuwe hotspots als de eerste. Nog leuker wordt het als ik mijn man en zoontje mee op sleeptouw neem. Zo geschiedde: met ons drietjes naar de nieuwe B&B Le Nord in Roeselare. En route!

Nieuwe B&B

Niet zo lang geleden kreeg ik een enthousiaste e-mail van Kelly en Dimitris om hun nieuwe B&B Le Nord eens uit te testen. Ze baten samen al acht jaar het uitstekende restaurant Bistro Le Nord uit en beslisten vorig jaar om deze uit te breiden met een B&B met drie gastenkamers. Bij aankomst in hartje Roeselare worden we warm onthaald en gaan we eerst op ontdekking in de oude stadswoning die smaakvol gerenoveerd werd. De drie kamers zijn smaakvol en licht ingericht met veel hout en lichte materialen. Elke kamer heeft een eigen badkamer met bubbelbad (mmmm!) en heerlijke boxspringbedden van Nilson. We ploffen neer in het bed en en geraken er amper nog uit. Hoewel, een etentje in Bistro Le Nord kunnen we niet afslaan. Hoogtijd om ons culinair te laten verrassen!

Bistro Le Nord

Dimitris, afgestuurd aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en gastvrouw Kelly verwelkomen ons in hun gezellige Bistro Le Nord. In het gezellige pand proef je van de Belgisch-Franse keuken met een moderne twist. Hoewel het zondag is, zit het restaurant bijna tsjokvol. Bistro Le Nord is dan ook één van de favoriete resto’s van de inwoners van Roeselare en omstreken. Een fijne ontdekking is de uitgebreide ginkaart en de ober die je graag wegwijs helpt in het aanbod. Nog een verrassende vaststelling: hier komen fijnproevers volop aan hun trekken, maar ook kids zijn welkom. Zo krijgt onze zoon een zakje chips terwijl wij proeven van vier heerlijke amuse-gueules. Wij waren onder de indruk van de hapjes: mergpijp on the rocks, schuim van inktvis met een crème van gebrande prei, crackers met humus en komijn…Top! Onze zoon gaat nadien voor steak met frietjes, mijn man gaat overstag voor de handgesneden rundstartaar en ik kies wilde eend met butternut en chutney van kweepeer. We likken duimen en vingers net niet af, zo lekker is het! De bediening is erg vlot en als we even rond ons kijken, zien we alleen maar gelukkige gezichten. Moet ik nog toevoegen dat Bistro Le Nord een topper is in Roeselare?

Ontbijt deluxe

Na een zalig nachtje in een dito boxspringbed, gaan we naar de ontbijtruimte waar we alweer culinair in de watten gelegd worden met ontbijtkoeken, broodjes, vers beleg, homemade confituur, eitjes, fruitsla, Griekse Yoghurt… Dimitris en Kelly doen er alles aan om hun gasten een warm thuisgevoel te geven. Ze houden niet van stijf gedoe en gaan voor een vlotte omgang met hun gasten. We keren voldaan en met een buikje vol lekkers huiswaarts!

Ook leuk om te lezen:
Uitgetest: Arck B&B Design B&B Arck in Tielrode, uitgetest door Joke. Een echt bijzonder plekje, met dutch tub! Joke Groffils, Uitgetest: Sphair Tried & tested: overnachten in een Sphair van B&B de Witte Merel in Paal. Joke Groffils, Uitgetest: The Roosevelt Middelburg Uitgetest: The Roosevelt in Middelburg. Een prachtig boutique hotel in het centrum van de stad. Joke Groffils, Uitgetest: Koto B&B Antwerpen Tried & tested: overnachten bij B&B Koto in Antwerpen. Een weekendje weg in eigen stad. Joke Groffils, Uitgetest: Shelter 7 in Gent Gent: de leukste citytrip in eigen land. Verblijf bij Shelter 7: geen hotel, geen b&b maar wel een heerlijk appartement in hartje Gent! Joke Groffils, Uitgetest Wu Wei in Kortrijk Ik trok op pad om Wu Wei in Kortrijk uit te testen! Wu Wei is ondergebracht in een oude drukkerij en is het resultaat van een prachtige verbouwing. Wow, helemaal mijn stijl: stoere elementen en veel wittinten gaan er hand in hand met fijne, zachte kleuren. Geen kitsch dus, maar wel een strakke en toch gezellige ruimte! Ik voel me er in no time thuis. Joke Groffils, Uitgetest: B&B Spoor 62 Spoor 62 is een prachtige boetiek b&b, ondergebracht in het beschermd monument van het voormalig stationsgebouw van Moere waar de legendarische Pullman Express ooit voorbijstoomde. Slechts 2 kamers, luxe en design zijn de kernwoorden van je verblijf hier. Lees ons uitgetest verslag. Joke Groffils, Uitgetest: Het Verblijf Hoe sluit je een drukke werkweek af? Door een weekendje weg, bij voorkeur in de natuur. Joke testte een nachtje in B&B Het Verblijf uit en keerde helemaal zen terug! Joke Groffils,