Even geduld...

Een gastvrij adresje van het Brugse Ommeland? Dat vind je in Beernem, op een boogscheut van het toffe Brugge. Petra & Bruno runnen daar, als ze zelf niet op reis zijn, B&B De Weide Wereld. Een plekje waar je graag wilt zijn!

Die gastvrijheid begint al als we voor de deur staan. Met z’n tweeën doen ze open, Bruno & Petra. Wat een vrolijk welkomstcomité! Meteen laten ze ons het gastenverblijf op de benedenverdieping zien: een volledig ingerichte keuken waar je als je wilt je eigen potje kunt koken en een gezellige woonkamer met een houtkacheltje. De voorliefde van Bruno voor alles wat vintage & bohemien is, valt meteen op. Het bloemetjesbehang, de lederen zitbanken, kopjes, schoteltjes… Het combineert perfect met de spullen die het koppel ooit heeft meegebracht van hun wereldreizen.

Wat een zaligheid, hier overnachten!

We lopen verder naar de tuin, want ook deze staat voor een groot gedeelte tot je beschikking. Een zaligheid, echt waar! Bruno toont ons trots z’n fruitbomen. Van de oogst maakt hij – zo proeven we de andere ochtend – de lekkerste confituren. Overal zijn leuke hoekjes waar je heerlijk kunt zitten. Of schommelen. Of lekker hangen in de hangmat, ons favoriete plekje hier. Terug binnen staat Petra klaar met de zoetste aardbeien uit de regio (waar ze speciaal voor terugrijdt naar haar geboortedorp). Mmm, wat een fijne start van ons verblijf!

Elke kamer anders bij De Weide Wereld

De drie gastenkamers van De Weide Wereld, allemaal op de bovenverdieping, zijn verschillend ingericht en variëren in grootte. Ze zijn vernoemd én gestyled naar de drie favoriete vakantielanden van het stel: Aleppo (in het noordwesten van Syrië), Cochin (in India) en Siwa (in Egypte). Alle drie hebben ze goede bedden, WiFi, een zitje en een aparte badkamer. Wij wanen ons die nacht ‘in de Cochin’ in oosterse sferen. Indische hebbedingetjes, vrolijke kleuren op de muur en een panoramisch uitzicht op… de groene weides van het Brugse Ommeland.

Homemade ontbijt in de B&B

’s Ochtends worden we wakker met de geur van koffie en broodjes. We schuiven, samen met de andere gasten én Petra & Bruno, aan aan de lange kloostertafel in de privé keuken. Want voor een ontbijtje in de tuin is het die ochtend net te koud. De tafel is heel sfeervol gedekt en staat vol met gezonde en eigengemaakte producten: notenbrood, yoghurt met granola, een zoetigheidje, bio-kaas, een sapje uit de boomgaard. Omdat we van alles wel ’n beetje willen proeven, zitten we lang aan tafel en kletsen we wat af. En zo gebeurt het dat we voor de tweede keer tijdens ons verblijf hier te laat zijn voor onze volgende afspraak… Die gastvrijheid, hun oprechte, persoonlijke aandacht, de warmte en gezelligheid van het koppel maken De Weide Wereld echt uniek. Hier wil je een keer zijn (en blijven)!

Praktische informatie over De Weide Wereld:

Waar? B&B De Weide Wereld – Boereweg 7, Beernem.
In de buurt van Brugge en midden in het groene Ommeland, een ideale uitvalsbasis dus! Lees de leukste tips voor trips voor het Brugse Ommeland en Brugge.
Vanaf: € 90,- per nacht voor een tweepersoonskamer, het heerlijke home-made ontbijt is inbegrepen. Voor een babybedje betaal je €10 per nacht. Huisdieren zijn niet toegestaan.
Extra troeven: De gastentuin (mét hangmat), de volledig ingerichte gastenkeuken en de gezellige woonkamer met houtkachel. Ook fietsen staan gratis tot je beschikking en parkeren kan voor de deur!

(Fotocredits: Karin Appel-Vermeulen)