Even geduld...

Kindvriendelijke vakantie

De fijnste vakantieadressen waar kinderen meer dan welkom zijn.
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

Kindvriendelijke vakantie
{title_suffix}

Is ‘wanneer gaan we nog eens op reis, mama?’ bij jullie ook een wekelijks terugkerende vraag? Jep, dat kennen we! Want net als ons, vinden kinderen het ook heerlijk om op vakantie te gaan natuurlijk. Gezellig op stap met mama en papa en genieten van welverdiende quality time. Tijd om een uitje te boeken!

Met de kids op reis

Als je op pad gaat met de kids, is een kindvriendelijke logeerplek een goed idee. Denk aan: kinderbedden, kinderstoeltjes, kinderzwembad, speeltuin in de buurt… Hou er ook rekening mee dat de omgeving kindvriendelijk is. Als je kids het super vinden om te ravotten in de vrije natuur, zoek dan een leuke plek in het groen of aan zee.

Vakantie met kinderen aan zee

Geen all inclusive hotel of bungalowpark

Bij een kidsproof vakantie denk je in eerste instantie wellicht aan all inclusive hotels en bungalowparken. Maar er zijn zoveel leuke alternatieven. Wat dacht je van een vakantie naar een boerderij, boomhut, tipi, woonwagen of boot? Je zult versteld staan hoe hard de kids genieten van zo’n originele trip. Ze worden er aangespoord om zelf op ontdekking te gaan en actief mee te doen. Wat de meeste kids erg leuk vinden, is een boerderijvakantie waarbij ze zelf aan de slag mogen gaan. Met de boer op pad dus, terwijl jij lekker geniet van me-time. Win-win voor allebei! Een kindvriendelijke vakantie hoeft echt niet te betekenen dat je voortdurend achter je kids aan moet hollen, wel integendeel. De kans is groot dat je hen ‘s avonds pas terugziet na een actief dagje. 

Vakantie naar de boerderij

Kindvriendelijke vakantietips

Of je nu back to basic wilt reizen of eerder voor luxe gaat: voor elk type reis is er wel ‘n kindvriendelijke optie. Een paar voorbeelden:

  • Kamperen: Camping de la Semois is een erg gezellige familiecamping waar je origineel kunt logeren in een tipi, yurt, wijnvat of safaritent.
  • Stoer vakantieadres: 't Kapelhuis met boomhut en hot tub.
  • Vakantiehuis met kids: Zalig aan Zee heeft vijf mooie huizen op loopafstand van de zee en het strand. 
  • Glamping bij de boer: het Boerenbed op meerdere locaties in het land.

Camping de la Semois

Handige tips voor onderweg

Een paar lifehacks voor een geslaagde vakantie/reis met kids:

  • Voor lange autoritten: reis zo veel mogelijk terwijl de kinderen slapen. Vertrek bijvoorbeeld in de namiddag, stop onderweg voor het avondeten en met ‘n beetje geluk slapen je kids nadien de nacht door. Zorg wel dat jijzelf goed uitgerust bent en los af met je partner.
  • Laat het los: zorg voor comfy kleren en neem leuke kindermuziek mee. Voor één keertje niet je eigen playlist, maar wel luisterverhalen en vrolijke kinderliedjes. Laat het los en zing gewoon mee!
  • Niet vergeten: reismedicatie (just in case), dvd-speler (met nieuwe films), voldoende spelletjes, gezonde snacks, dekentjes…