Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Stedentrip Nederland
Vind je het ook zo leuk om op stedentrip te gaan? Door goedkope vluchten ligt bijna elke Europese stad binnen bereik, maar vergeet ook de steden in ons eigen land niet bij het maken van je plannen. Nederland heeft zoveel mooie steden en de afwisseling is groot. Van wereldsteden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag tot verrassende kleinere steden als Woerden, Doesburg & Zutphen. Als je graag een tripje wilt maken, kan dat heel makkelijk. Een stedentrip in Nederland is namelijk zo geregeld en past in elk weekend. Meteen plannen dus!

Welke stedentrip in Nederland kies jij?

Het begint natuurlijk allemaal met het kiezen van de stad in Nederland die je wilt gaan verkennen. Wat zoek je in een stedentrip? Wil je vooral lekker shoppen en dan een terrasje pakken? Of hou je van struinen langs street art of door de mooiste musea? Hoe dan ook, hier zijn alvast wat ideeën voor een stedentrip in Nederland:

  • Utrecht heeft een bruisend centrum rondom de Dom. De leukste terrasjes vind je langs de grachten.
  • Zutphen heeft een binnenstad met prachtige oude panden en steegjes vol unieke, kleine winkeltjes.
  • Rotterdam staat vol met moderne architectuur. In de wereldberoemde kubuswoningen kun je zelfs slapen!
  • Doesburg is een van de Hanzesteden aan de IJssel. Een pareltje met een prachtig historisch centrum.
  • Amsterdam. Geen toelichting nodig, toch?
  • Den Haag brengt je na het shoppen zo met de tram vanuit het centrum naar het strand van Scheveningen.
  • Maastricht heeft iets bourgondisch en ligt vlak bij de enige echte berg van Nederland, waar je met een rondvaartboot naartoe kunt.
Stedentrip Rotterdam

Blijf je slapen tijdens je Nederlandse stedentrip?

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ideeën genoeg dus. En als je eenmaal op je bestemming bent, is er vaak nóg meer te zien en te doen dan je van tevoren al dacht. Daarom is het een goed idee om van je stedentrip een weekendje weg te maken. Met een leuk hotelletje of een knusse B&B kun je uitgebreid blijven dineren of uitgaan in de stad, zonder daarna nog lang onderweg te zijn.

Aan jou de keuze: ga je de volgende ochtend na een lekker ontbijtje op huis aan, of plak je er nog een dagje stedentrippen in Nederland aan vast?